Ultimate magazine theme for WordPress.

No More iPod – Apple Menamatkan iPod Touch

0

Salam Seribu Kali Sayang, Seperti yang kita sedia maklum, bahawa peranti iPod Touch adalah sebuah peranti yang penggunaan utamanya adalah untuk mendengar musik. iPod Touch yang ramai peminat ini kerana ia dihadirkan dengan saiz yang kompak dan mudah dibawa kemana sahaja.

Min ingin beritahu berita yang agak sedih pada pembaca kerana Apple kini sudah membuat keputusan dimana Apple hari ini mengumumkan bahawa mereka akan menamatkan iPod Touch, ini bermakna bahawa tiada lagi pengeluaran baru untuk produk tersebut. Sekaligus Apple hanya akan menawarkan iPod Touch sehingga stok yang sedia ada pada mereka habis dijual.

Ini kerana dari hari ke hari, kebanyakan pengguna sudah beralih kepada iPhone dan ada juga yang menggunakan Apple Watch bersama Aipods untuk mengakses muzik. iPod Touch pada terakhir kalinya diperkenalkan pada tahun 2019 yang lepas. Dimana ianya dihadirkan dengan janaan cip A10 Fusion. Tambahan info, Siri iPod Touch pada awal perkenalannya adalah pada tahun 2007. Korang rasa harga iPod Touch akan melonjak naik atau dia terus maintain macam tu? Jangan lupa tingglkan komen dibawah. Sampai berjumpa lagi geng, Assalamualaikum. Chow !

 

 

 

 

Sumber Gambar :

https://www.macrumors.com/2022/05/10/apple-discontinues-ipod-touch/

- Advertisement -

Leave A Reply

Your email address will not be published.