Ultimate magazine theme for WordPress.

iPadOS 16 – Hadir Dengan Ciri Multi-Task Yang Menarik

0

Salam Cinta Dan Sayang, Apple tidak lupa juga menghadirkan kemas kini baru pada peranti iPad iaitu iPadOS 16. Skrin iPad yang besar semestinya sangat sesuai untuk digunakan bagi menyelesaikan sesebuah kerja dan dalam pada masa yang sama, meningkatkan lagi produktiviti ketika menggunakannya.

Ciri yang bakal diperkenalkan pada iPadOS 16 kelak adalah ciri Stage Manager. Yang mana ciri ini ada juga pada MacOS, tetapi untuk iPadOS pengguna boleh melakukan pelbagai kerja dan membuka pelbagai aplikasi dalam akses yang sama. Yang mana ia juga boleh diakses dengan cepat yang terdapat pada bahagian kiri peranti. Akan tetapi penawaran ini hanya terhad kepada peranti yang menggunakan cip Apple M1 sahaja, iaitu pada iPad Pro dan iPad Air.

Selain itu, untuk memudahkan koloberasi, ciri seperti Shared Tab Group turut diperkenalkan. Seterusnya, ciri baru untuk iPadOS 16 adalah FreeForm, dimana ketika pengguna membuat panggilan video melalui FaceCam, iPad mampu menyokong input Apple Pencil. Penawaran pada kemas kini iPadOS 16 ini juga dihadirkan dengan akses menjawab panggilan telefon pada peranti Apple yang lain, ia hanya akan terjadi apabila terdapat peranti Apple berdeketan.

Untuk kemas kini iPadOS 16 ini, ianya mungkin bakal diperkenalkan pada September 2022 kelak. Sampai bertemu lagi geng, Assalamualaikum. Chow !

- Advertisement -

Leave A Reply

Your email address will not be published.