Ultimate magazine theme for WordPress.

Kad TNG Bakal Ditambah Baik Dengan Keupayaan Tambah Nilai Dengan Hanya Menggunakan Aplikasi

0

Salam Kehidupan Alam Semesta, Kad Touch n Go (TNG) yang dikuasakan oleh Near-Field Communication (NFC) ini bakal diberi keupayaan dalam menambah nilai dengan hanya menggunakan applikasi di telefon pintar.

Sumber Gambar : Facebook SoyaCincau

Daripada news yang dikeluarkan oleh SoyaCincau, Kad TNG yang dijual pada tanda harga RM10 sahaja ini, boleh didapati ni Kiost TNG di Atas 2, Nu Sentral. Dan untuk pengetahuan, kad TNG ini sama seperti kad TNG yang lama, ia juga mempunyai tarikh luput yang tidak kurang dari 7 tahun.

Sumber Gambar : Facebook SoyaCincau

Akan tetapi, buat masa sekarang keupayaan Tambah Nilai untuk kad TNG ini masih lagi perlu dilakukan secara manual. Bermaksud, kita masih perlu pergi ke Kiost untuk tambah nilai. Dan daripada info yang min dapat, berkemungkinan setelah aplikasi TNG ewallet sudah menerima kemas kini (update) yang baru, kita sudah boleh menambah nilai hanya melalui applikasi sahaja.

Sumber Gambar : Facebook SoyaCincau

Min nampak benda ni sama seperti RFID, mempunyai ciri tambah nilai dengan hanya menggunakan telefon sahaja. Mungkin ada yang minat menggunakan Kad berbanding menampal Sticker di sisi cermin kereta atau di lampu kereta. Kita sebagai pengguna ada hak geng. Buat pilihan yang bijak, pilihan yang buat korang selesa untuk kegunaan harian. Berjumpa lagi geng, Assalamualaikum. Chow !

- Advertisement -

Leave A Reply

Your email address will not be published.