Ultimate magazine theme for WordPress.

Sony Xperia 1 III Dan Sony Xperia 5 III Kini Di Malaysia

0

Sony Xperia 1 III dan Xperia 5 III kini boleh didapati di Malaysia seperti yang diumumkan oleh Pihak Sony sebelum ini. Yang mana pihak Sony bakal memasarkan siri telefon pintar Xperia terbaru seawal Julai 2021.

Kedua-dua peranti telah muncul di laman web Sony Malaysia, bersama dengan tanda harga rasmi mereka.

Menurut halaman produknya, Xperia 1 III akan dijual pada harga RM5799 yang menjadikannya jauh lebih mahal daripada pendahulunya. Secara ringkas, spesifikasi bagi telefon ini menampilkan paparan OLED HDR 4K 6R 21: 9 6,5 inci, dengan kadar penyegaran 120Hz. Xperia 1 III  dikuasakan oleh Snapdragon 888 SoC Qualcomm, RAM 12GB, bersama dengan bateri 4500mAh yang juga menyokong pengecasan pantas 30W melalui USB-C dan ia juga menyokong pengecasan Qi Wireless. Telefon ini mempunyai kapasiti storan 256GB, yang dapat diperluas hingga 1 TB melalui microSDXC.


Dari sudut kamera pula,  kamera utama Xperia 1 III adalah penyediaan quad-sensor, yang terdiri daripada utama 12MP, 12MP ultra lebar (ultra-wide), telefoto 12MP baru dengan Dual Pixel PDAF dan OIS, dan sensor kedalaman 0.3MP TOF. Di bahagian depan, kamera selfie mempunyai sensor 8MP.

 

Manakala bagi Xperia 5 III, peranti ini bakal dijual pada harga RM4599. Dari segi spesifikasi, spesifikasi telefon ini adalah hampir sama dengan Xperia 1 III. Perbezaan utama hanya pada paparan 21.1 9 6.1 inci yang lebih kecil, RAM 8GB, dan ia tidak dilengkapi dengan Pengecasan Tanpa Wayar Qi.

Walaubagaimanapun, kedua-dua peranti ini masih lagi belum boleh dibeli kerana pihak Sony Malaysia belum menetapkan tarikh pelancarannya. Dan ianya dijangkan akan tiba di pasaran Malaysia dalam masa terdekat.

Bagi mengetahui spesifikasi penuh peranti ini, anda boleh layari laman rasmi Sony Malaysia.

- Advertisement -

Leave A Reply

Your email address will not be published.