Ultimate magazine theme for WordPress.

WhatsApp Dah Mula Kenalkan Ciri Had Kan Privacy

0

Salam Rindu Kampung Halaman, WhatsApp kini sudah mengenalkan ciri baru dengan update terbarunya pada versi 22.9.0.70 di iOS. Dimana, dengan update ini, pengguna boleh menghadkan kepada siapa untuk benarkan melihat kita punya “Last Seen”, “Gambar Profil” dan “About” kita sebagai pengguna.

Ciri ini membolehkan kita memilih “My Contact Except…” dimana kita boleh menghadkan privacy kita sebagai pengguna. Mungkin ramai yang pernah alami dimana rakan kerja ataupun kenalan kita yang jenis busy body. Kita buat status di WhatsApp pun dia nak kecoh, kadang2 kita tukar Gambar Profil, tapi dia pula yang beria nak bagitau orang. Belum lagi bila kita tukar “About” dekat WhatsApp, mesti ada jee yang nak jenis kepochi ni, seumpama dia seronok nak jadi orang pertama untuk mengumumkan benda tu. Setuju tak dengan min? Kalau setuju maknanya korang pernah kena lah tu. Haha

Akhirnya, WhatsApp sudah memahami kita sebagai pengguna. Dengan itu, mereka hadirkan ciri ini dan min pasti mesti majoriti daripada kita sudah lama mengiinginkan ciri ini dihadirkan pada WhatsApp. Yang dah update, siap-siap lah pada siapa korang nak pilih untuk tak benarkan melihat “Last Seen”, “Gambar Profil” dan “About” korang. haha berjumpa lagi geng, Assalamualaikum. Chow !

 

 

Sumber / Sumber Gambar :

https://wabetainfo.com/

https://wabetainfo.com/

https://wabetainfo.com/

- Advertisement -

Leave A Reply

Your email address will not be published.