Ultimate magazine theme for WordPress.

Apple iOS 16 – Tidak Akan Menyokong Model iPhone 6s Dan iPhone7 Kebawah

0

Salam Sayang, kemas kini untuk sesebuah peranti sudah menjadi kebiasaan untuk setiap peranti telefon pintar. Ini kerana dengan kemas kini yang baru, selain daripada untuk menambah baik sistem peranti tersebut .Ia juga bakal hadirkan beberapa widget baru, ciri yang baru dan banyak lagi perkara yang baru selepas ia dikemas kini.

Apple hari ini telah melancarkan iOS16 secara rasmi, akan tetapi bukan untuk semua peranti yang layak dengan kemas kini terbaru ini. Berita yang kurang senang untuk pengguna iPhone, kerana ada beberapa model peranti yang tidak menyokong iOS 16 ini, model-model tersebut  adalah iPhone SE (Gen-1), iPhone 6siPhone 6s PlusiPhone 7 dan juga iPhone 7 Plus.

 

Secara tidak langsung ini bermakna, pengguna iPhone 8 keatas dan iPhone SE generasi kedua keatas masih boleh mengemas kini pada iOS 16. Kepada yang masih memakai peranti iPhone kebawah, kena sedar bahawa peranti itu tidak lagi dapat menyokong pada kemas kini terbaru ini, nampaknya kena tukar kepada model yang terkini untuk merasai pembaharuan pada iOS 16 tersebut. Sampai bertemu lagi geng, Assalamualaikum. Chow !

 

 

Sumber Gambar :

https://itzone.com.vn/en/article/ios-16-does-not-support-iphone-6s-and-iphone-6s-plus/

https://soyacincau.com/2022/06/07/ios-16-ipados-16-device-compatible-list-iphone-ipad-models/

- Advertisement -

Leave A Reply

Your email address will not be published.