Ultimate magazine theme for WordPress.

Realme Kapsul Mini – Dynamic Island?

0

Salah satu pesaing Samsung yang lebih kecil dalam dunia telefon pintar Android telah meminjam ciri iPhone untuk salah satu peranti terbaharunya, Realme C55. Secara lebih khusus, Realme baru sahaja mengumumkan C55 yang menampilkan “Mini Capsule,” atau yang kelihatan seperti salinan terang-terangan Pulau Dinamik (Dynamic Island) daripada Apple dengan sentuhan Samsung Edge Lighting.

Dengan langkah ini, Realme telah melakukan perkara yang tidak dilakukan oleh Samsung. Kami sentiasa merasakan Dynamic Island adalah penyelesaian kepada masalah Apple, dan Samsung tidak sepatutnya mengambilnya. Tetapi Realme melakukan perkara itu dan mengeluarkan versi Dynamic Island nya sendiri yang dipanggil Kapsul Mini. Ia memaparkan maklumat sepintas lalu mengenai pengecasan pantas, kiraan langkah, jarak berjalan kaki dan metrik lain, termasuk penggunaan data, yang akan tersedia kemudian melalui kemas kini OTA.

Dynamic Island atau Klon Edge Lighting?

Realme C55 mempunyai paparan HD+ Penuh 6.72-inci dengan potongan bulat untuk kamera swafoto dan bukannya takuk lebar seperti iPhone terkini. Kapsul Mini memanjang keluar dari potongan kamera swafoto dan bukan sahaja klon Dynamic Island tetapi menyerupai ciri Samsung Edge Lighting yang lam. Kecuali ia nampaknya mempunyai lebih banyak fungsi dan menjadi sebahagian daripada pengalaman yang ditawarkan oleh proprietari Realme UI 4.0 untuk Android 13.

Realme membawa telefon C55 dengan klon Dynamic Island ini ke Indonesia, tetapi tidak jelas sama ada ia akan bersaing dengan iPhone Samsung dan Apple di pasaran lain. C55 mempunyai 8GB RAM dan 256GB storan boleh dikembangkan. Ia dikuasakan oleh cipset Helio G88.

 

Sumber: SamMobile

- Advertisement -

Leave A Reply

Your email address will not be published.