Ultimate magazine theme for WordPress.

Siri Samsung Galaxy S23 Baharu Geng!

0

SEOUL, Korea – 2 Februari 2023 – Samsung Electronics Co., Ltd. hari ini melancarkan Galaxy S23 Ultra, Galaxy S23+ dan Galaxy S23, menandakan era baharu pengalaman telefon premium terbaik Samsung Galaxy. Kamera epik Samsung Galaxy memberikan pengguna lebih kebebasan untuk meneroka kreativiti mereka, seperti merakam video Nightography yang benar-benar sinematik dengan AI transformatif. Platform Mudah Alih Snapdragon® 8 Gen 2 untuk Galaxy mengeluarkan pengalaman premium, termasuk AI yang tercanggih, ciri permainan mudah alih sedia masa hadapan dan gameplay yang berterusan dengan kuat dengan grafik mudah alih terpantas di dunia. Pada Galaxy S23 Ultra, S Pen tersedia yang dikenali dan disukai oleh ramai pengguna Samsung Galaxy lama menawarkan lebih banyak kemungkinan untuk produktiviti, pencatatan nota, hobi dan banyak lagi. Semua inovasi penetapan standard baharu siri Galaxy S23 ditempatkan dalam reka bentuk menarik yang memajukan komitmen kemampanan syarikat dengan lebih banyak komponen yang dibuat menggunakan bahan kitar semula berbanding telefon pintar Samsung Galaxy yang lain.

“Nilai teknologi yang memberi impak diukur, bukan hanya dengan apa yang ia membolehkan orang ramai hari ini, tetapi juga bagaimana ia menyumbang kepada masa depan yang lebih baik,” kata TM Roh, Presiden dan Ketua Perniagaan Mobile eXperience di Samsung Electronics. “Keseluruhan siri Galaxy S23 ialah pembawa standard baharu pengalaman telefon pintar premium yang boleh dipercayai. Kami dalam misi untuk mentakrifkan semula prestasi puncak dengan menghimpunkan inovasi dan kemampanan yang berkuasa dan berkekalan.”

Kamera Samsung Galaxy dengan Lebih Megapiksel dan Kawalan Kreatif Yang Luas, Dari Siang ke Malam

Galaxy S23 Ultra memudahkan mana-mana peringkat jurugambar untuk menangkap kandungan fenomenal. Ia menawarkan sistem kamera paling canggih Samsung Galaxy, disesuaikan untuk hampir semua keadaan pencahayaan dan direka bentuk untuk memberikan perincian yang luar biasa. Keupayaan Nightography yang dipertingkatkan mengubah cara siri Galaxy S mengoptimumkan foto dan video dalam pelbagai keadaan ambien. Merakam lagu kegemaran di konsert, merakam swafoto di akuarium atau merakam gambar kumpulan rakan semasa makan malam — pengguna boleh mendapatkan imej dan video yang lebih tajam. Bunyi visual yang biasanya merosakkan imej cahaya malap diperbetulkan oleh algoritma pemprosesan isyarat imej (ISP) berkuasa AI baharu yang meningkatkan butiran objek dan tona warna.

Galaxy S23 Ultra menawarkan penderia Adaptive Pixel 200MP baharu yang merakam detik-detik epik dengan ketepatan yang luar biasa. Ia menggunakan binning piksel untuk menyokong pelbagai peringkat pemprosesan resolusi tinggi sekaligus dan kerana kamera swafoto lebih penting berbanding sebelum ini untuk cara kita berkomunikasi hari ini, siri Galaxy S23 memperkenalkan autofokus pantas dan kamera swafoto Super HDR pertama kami, melonjak daripada 30fps kepada 60fps, untuk mendapatkan imej dan video menghadap hadapan yang lebih baik.

Bagi pengguna yang mahukan kawalan kreatif dan penyesuaian yang muktamad, siri Galaxy S23 menawarkan set alatan yang membezakan mana-mana pengalaman fotografi. Aplikasi Expert RAW, tersedia secara eksklusif pada Samsung Galaxy, mendayakan penangkapan dan pengeditan imej gaya DSLR dalam RAW dan JPEG — tiada peralatan kamera besar diperlukan. Pengguna boleh bereksperimen dengan seni foto Berbilang pendedahan atau menangkap pandangan jelas Bima Sakti dengan tetapan Astrophoto, dan kini, selepas dimuat turun pada Galaxy S23, ciri Expert RAW boleh diakses dalam aplikasi Kamera asal Samsung. Sementara itu, keupayaan zoom baharu pada aplikasi Camera Controller App siri Galaxy Watch5 memperkasakan pengguna untuk menangkap syot berbingkai sempurna terus dari pergelangan tangan mereka.

Kemajuan kamera tambahan termasuk:

  • Cahaya malap atau dalam situasi yang biasanya akan menghasilkan kabur, video adalah stabil dengan penstabil imej optikal (OIS) sudut berganda dalam semua arah pada Galaxy S23 Ultra.
  • Merakam video berasa lebih sinematik dengan video 8K yang dipertingkatkan pada 30 bingkai sesaat dengan sudut yang lebih luas.
  • AI berasaskan objek lanjutan menganalisis setiap perincian dalam bingkai, malah ciri wajah yang kecil, seperti rambut dan mata, untuk mencerminkan ciri dinamik seseorang dengan teliti.
  • Untuk pengalaman video yang lebih dipertingkatkan, ciri Rakaman Audio 360 baharu pada Galaxy Buds2 Pro mencipta bunyi berbilang dimensi.

Pada Galaxy S23+ dan Galaxy S23, kamera ikonik Samsung Galaxy turut mendapat rupa yang dinaik taraf. Perumahan kontur telah dialih keluar, menandakan era baharu reka bentuk Galaxy penting yang menjadikan keseluruhan siri ini menonjol.

Prestasi Premium Membuka Jalan untuk Masa Depan Permainan Mudah Alih

Bagi pencipta dan pemain juga, keinginan untuk menolak had dan sentiasa membayangkan semula perkara yang mungkin memerlukan teknologi yang melebihi jangkaan. Bersama-sama, Samsung dan Qualcomm mengoptimumkan pengalaman Samsung Galaxy dengan Platform Mudah Alih Snapdragon® 8 Gen 2 untuk Galaxy yang serba baharu, , platform yang paling berkuasa dan cekap yang pernah wujud dalam telefon pintar Samsung Galaxy dan Snapdragon terpantas tersedia hari ini. Sementara itu, pada Galaxy S23 Ultra, bateri 5000mAh menguasakan kamera yang lebih besar daripada Galaxy S22 Ultra tanpa meningkatkan saiz peranti.

Seni bina mikro CPU yang direka bentuk baharu meningkatkan kebolehan pemprosesan siri Galaxy S23 sebanyak kira-kira 30 peratus berbanding siri Galaxy S22. Merakam foto yang menakjubkan dalam cahaya malap memerlukan trilion pengiraan sesaat, jadi seni bina NPU Samsung Galaxy yang sangat cekap telah dioptimumkan sebanyak 49 peratus untuk mengimbangi prestasi dan kuasa sambil menggunakan algoritma AI untuk membantu pengguna mengambil foto dan video epik.18 Salah satu yang paling penambahbaikan ketara pada siri Galaxy S23 ialah GPU yang dioptimumkan, iaitu kira-kira 41 peratus lebih pantas berbanding siri Galaxy 22 dan direka khas untuk pengguna kuasa.18

Dalam menjangkakan masa depan Ultimate Digital Realism, Galaxy S23 Ultra bersedia untuk menyokong pengesanan sinar masa nyata (Real-Time Ray Tracing) kerana ia datang ke arus perdana permainan mudah alih. Pengguna akan dapat melihat pemaparan pemandangan yang kelihatan lebih nyata disebabkan teknologi yang mensimulasikan dan menjejaki setiap sinar cahaya. Selain itu, ruang wap Samsung Galaxy (Vapor Chamber), kini lebih besar dan pada setiap model siri Galaxy S23, memastikan maraton permainan anda berjalan.

Kesemua kuasa ini menyokong paparan tepi 6.8 inci Galaxy S23 Ultra yang luas dengan kelengkungan yang dikurangkan untuk mencipta kawasan permukaan yang lebih besar dan rata untuk pengalaman visual terbaik pada telefon pintar Samsung Galaxy. Ciri keselesaan Dipertingkat unik Samsung Galaxy membolehkan pengguna melaraskan ton warna dan tahap kontras, mengurangkan ketegangan mata daripada masa skrin pada waktu malam. Penggalak penglihatan kini melaraskan pada tiga tahap pencahayaan dan bukannya dua untuk melawan kecerahan dan silau pada waktu siang.

Direka dengan Planet dalam Fikiran

Siri Galaxy S23 meningkatkan tahap untuk teknologi premium yang boleh memperkayakan kehidupan orang ramai dan membantu menyumbang kepada planet yang lebih sihat. Sejak siri Galaxy S22, Samsung Galaxy meningkatkan penggunaan bahan kitar semula daripada enam komponen dalaman dalam Galaxy S22 Ultra kepada 12 komponen dalaman dan luaran dalam Galaxy S23 Ultra. Siri Galaxy S23 juga mempunyai pelbagai jenis bahan kitar semula yang lebih luas daripada mana-mana telefon pintar Galaxy yang lain, termasuk aluminium dan kaca kitar semula pra-pengguna dan plastik kitar semula selepas pengguna yang diperoleh daripada jaring ikan yang dibuang, botol PET dan tong air.

Siri S baharu ialah yang pertama menampilkan Corning® Gorilla® Glass Victus® 2, menawarkan ketahanan untuk kegunaan jangka panjang dan terdiri daripada purata 22 peratus kandungan kitar semula prapengguna . Selain itu, setiap telefon pintar Galaxy S23 disertakan dalam kotak pembungkusan yang direka bentuk semula yang menggunakan kertas yang dibuat dengan 100 peratus kertas kitar semula.

Dengan siri Galaxy S23, Samsung Galaxy melakukan lebih banyak lagi untuk meminimumkan kesannya terhadap alam sekitar tanpa menjejaskan kualiti dan estetika. Siri Galaxy S23 diperakui UL ECOLOGO®, bermakna produk itu telah diperakui untuk mengurangkan kesan alam sekitar.

Bagi pengguna yang ingin memanjangkan hayat peranti mereka, pengalaman premium siri Galaxy S23 boleh dikekalkan sepanjang tahun dengan empat generasi peningkatan OS dan lima tahun kemas kini keselamatan . Untuk meningkatkan jangka hayatnya, pengguna juga boleh memanfaatkan program seperti Samsung Care+ , perkhidmatan sokongan untuk kerosakan tidak sengaja, pembaikan dan banyak lagi.

Keselamatan dan Privasi Mesra Pengguna Mendayakan Pengalaman Telus tanpa Kompromi

Pengalaman selamat dan peribadi adalah asas siri Galaxy S23. Setiap telefon pintar dilengkapi dengan perlindungan Samsung Knox hujung ke hujung Samsung, yang telah menerima lebih banyak pensijilan kerajaan dan industri berbanding peranti mudah alih lain, platform atau penyelesaian di pasaran. Papan Pemuka Keselamatan dan Privasi pada Samsung Galaxy memberikan pengguna keterlihatan penuh tentang siapa yang mempunyai akses kepada data mereka dan cara data itu digunakan. Dengan hanya sepintas lalu, mudah untuk melihat sama ada data peribadi berisiko dan menerima gesaan mudah untuk menukar tetapan untuk pengalaman yang lebih selamat. Pengguna juga boleh memutuskan dengan tepat aplikasi dan program yang mendapat akses kepada data mereka dan cara ia boleh digunakan.

Untuk lapisan keselamatan tambahan, Knox Vault, yang pertama kali diperkenalkan pada siri Galaxy S21, melindungi maklumat kritikal pada siri Galaxy S23 dengan mengasingkannya daripada seluruh peranti, termasuk OS, untuk perlindungan tambahan terhadap kelemahan.

Lebih Kebebasan dan Fleksibiliti untuk Gaya Hidup Bersambung

Teras pengalaman premium siri Samsung Galaxy S ialah inovasi tanpa kompromi Samsung Galaxy Ultra. Tetapi kuasa dan keupayaan kreatif Samsung Galaxy Ultra tidak berhenti pada telefon pintar. Dengan Galaxy Book3 Ultra yang pertama dan baharu, dan Galaxy Tab S8 Ultra, pengguna kini boleh menikmati ekosistem Samsung Galaxy yang terbaik.

Merentasi setiap model siri Galaxy S, pengalaman yang disambungkan mendapat faedah tambahan. Kawalan Berbilang Samsung, yang menghubungkan fungsi tetikus dan papan kekunci antara PC dan tablet Samsung Galaxy, kini meluas ke Galaxy S23 Ultra, Galaxy S23+ dan Galaxy S23 untuk fleksibiliti muktamad antara peranti. Selain itu, kebolehgunaan teks yang dipertingkat memudahkan untuk menyalin dan menampal teks, seperti URL, dari satu peranti ke peranti lain untuk mengambil aktiviti pada peranti lain. Pada Galaxy S23 Ultra, Google Meet dipasangkan dengan Samsung Notes dan S Pen yang dibenamkan kini membuat panggilan video dengan lebih kolaboratif. Dengan perkongsian langsung Google Meet, peserta boleh mengedit bersama dokumen daripada setiap peranti Android mereka secara serentak, dan bukannya melihat skrin yang dikongsi.

Harga dan Availability

Siri Galaxy S23 hadir dalam empat warna matte yang diilhamkan oleh alam semula jadi: Phantom Black, Cream, Green dan Lavender .

Galaxy S23 Ultra dijual dari RM5,699, manakala harga runcit Galaxy S23 dan Galaxy S23+ yang disyorkan bermula daripada RM3,899.

Untuk maklumat lanjut tentang siri Galaxy S23, sila lawati:

  • Samsung Galaxy S23 Ultra: https://www.samsung.com/my/smartphones/galaxy-s23-ultra/buy/
  • Samsung Galaxy S23+ | Samsung Galaxy S23: https://www.samsung.com/my/smartphones/galaxy-s23/buy/
 

Galaxy S23 Ultra

Display 6.8-inch QHD+ Edge*

Dynamic AMOLED 2X Display

Super Smooth 120Hz refresh rate (1~120Hz)

240Hz Touch Sampling Rate in Game Mode

Vision booster

Enhanced comfort

*Measured diagonally, actual viewable area is less due to rounded corners and camera hole.
Dimensions & Weight 78.1 X 163.4 X 8.9mm, 234g
Camera 12MP Ultra-Wide Camera

·       F2.2, FOV 120˚

 

200 MP Wide Camera

·       F1.7, FOV 85˚

 

10MP Telephoto Camera

·       3x Optical Zoom, F2.4, FOV 36˚

 

10MP Telephoto Camera

·       10x Optical Zoom, F4.9, FOV 11˚

 

12MP Front Camera

·       F2.2, FOV 80˚

*100X Space Zoom includes 10x Optical Zoom and 10x digital zoom with AI Super Resolution technology.

Zooming in past 10x may cause some image deterioration.

AP Snapdragon® 8 Gen 2 Mobile Platform for Galaxy
Memory 12GB + 1TB

12 + 512GB

12 + 256GB

*Available storage capacity is subject to preloaded software.

*Memory option may vary by market.

Battery 5,000mAh
* Typical value tested under third-party laboratory condition. Typical value is the estimated average value considering the deviation in battery capacity among the battery samples tested under IEC 61960 standard. Rated (minimum) capacity is 4,855mAh. Actual battery life may vary depending on network environment, usage patterns and other factors.
Charging* Wired charging*: Up to 65% charge in around 30 mins with 45W Adapter** and 5A USB-C cable***

Fast Wireless Charging 2.0****

Wireless PowerShare*****

*Wired charging compatible with QC2.0 and AFC.
**45W Power Adapter sold separately. Use only Samsung-approved chargers and cables.
*** Results from internal Samsung lab tests, conducted with 45W Travel Adapter connected to newly pre-released version of Galaxy S23 Ultra while device had 0% of power remaining, with all services, features and screen turned off. Actual charging speed may vary depending on the actual usage, charging conditions and other factors.
****Wireless charging compatible with WPC.
*****Limited to Samsung or other brand smartphones with Qi wireless charging, such as Galaxy S23 Ultra, S23+, S23, Z Fold 4, Z Flip4, S22 series, Z Fold3 5G, Z Flip3 5G, S21 FE 5G, S21 series, Z Fold2, Note20 series, S20 series, Z Flip, Note10, Note10+, S10e, S10, S10+, Fold, S9, S9+, S8, S8+, S8 Active, S7, S7 edge, S7 Active, S6, S6 edge, S6 Active, S6 edge+, Note9, Note8, Note FE and Note5. Only available with certain Samsung Galaxy wearables such as Galaxy Buds2 Pro, Buds2, Buds Pro, Buds Live, Watch5, Watch 5 Pro, Watch4, Watch4 Classic, Watch3, Watch Active2, Watch Active, Gear Sport, Gear S3, Galaxy Watch and Galaxy Buds. If battery power is lower than 30% Wireless PowerShare may not function. May not work with certain accessories, covers, other brand devices or some Samsung wearables. During PowerShare, it may affect call reception or data services, depending on your network environment.
OS Android 13

One UI 5.1

Network and Connectivity
 5G*, LTE**, Wi-Fi 6E***, Wi-Fi Direct Bluetooth® v 5.3
*Requires optimal 5G network connection, available in select markets. Check with your carrier for availability and details. Download and streaming speeds may vary based on content provider, server connection and other factors.

**Availability of LTE model varies by market and carrier. Actual speed may vary depending on market, carrier, and user environment.

***Wi-Fi 6E network availability may vary by market, network provider and user environment. Requires optimal connection.Will require a Wi-Fi 6E router.

Security Samsung Knox, Samsung Knox Vault
Water Resistance IP68
* IP68 Rating: Conducted under lab test conditions. Water resistant in up to 1.5 meters of fresh water for up to 30 minutes and protected from dust, dirt, and sand. Rinse residue/dry after wet. Not advised for beach or pool use. Water and dust resistance of your device is not permanent and may diminish over time.

 

 

Galaxy S23 and Galaxy S23+
  Galaxy S23 Galaxy S23+
Display 6.1-inch FHD+*

Dynamic AMOLED 2X Display

Super Smooth 120Hz refresh rate (48~120Hz)

240Hz Touch Sampling Rate in Game Mode

Vision booster

Enhanced comfort

6.6-inch FHD+*

Dynamic AMOLED 2X Display

Super Smooth 120Hz refresh rate (48~120Hz)

240Hz Touch Sampling Rate in Game Mode

Vision booster

Enhanced comfort

*Measured diagonally, Galaxy S23’s screen size is 6.1-inch in the full rectangle and 5.9-inch with accounting for the rounded corners, Galaxy S23+’s screen size is 6.6-inch in the full rectangle and 6.4-inch with accounting for the rounded corners; actual viewable area is less due to the rounded corners and camera hole.
Dimensions & Weight 70.9 x 146.3 x 7.6mm, 168g 76.2 x 157.8 x 7.6mm, 196g
Camera 12MP Ultra-Wide Camera

·       F2.2, FOV 120˚

 

50 MP Wide Camera

·       F1.8, FOV 85˚

 

10MP Telephoto Camera

·       3x Optical Zoom, F2.4, FOV 36˚

 

12MP Front Camera

·       F2.2, FOV 80˚

AP Snapdragon® 8 Gen 2 Mobile Platform for Galaxy
Memory 8 + 256GB

8 + 128GB

8 + 512GB

8 + 256GB

*Available storage capacity is subject to preloaded software.

*Memory option may vary by market.

Battery 3,900mAh 4,700mAh
*Typical value tested under third-party laboratory condition. Typical value is the estimated average value considering the deviation in battery capacity among the battery samples tested under IEC 61960 standard. Rated (minimum) capacity is 3,785mAh for Galaxy S23 and 4,563mAh for Galaxy S23+. Actual battery life may vary depending on network environment, usage patterns and other factors.
Charging Wired Charging*: Up to 50% charge in around 30 mins with 25W Adapter** and 3A USB-C cable***

Fast Wireless Charging 2.0****

Wireless PowerShare*****

Wired charging*: Up to 65% charge in around 30 mins with 45W Adapter** and 5A USB-C cable***

Fast Wireless Charging 2.0****

Wireless PowerShare*****

*Wired charging compatible with QC2.0 and AFC.
**Power Adapter and data cable sold separately. Using the original Samsung 45W Power Adapter and data cable is recommended for Galaxy S23+ and the original Samsung 25W Power Adapter and data cable recommended for Galaxy S23.
***Results from internal Samsung lab tests, conducted with 25W Travel Adapter connected to newly pre-released version of Galaxy S23 and 45W Travel Adapter connected to newly pre-released version of Galaxy S23+ while a device had 0% of power remaining, with all services, features and screen turned off. Actual charging speed may vary depending on the actual usage, charging conditions and other factors.
****Wireless charging compatible with WPC.
*****Limited to Samsung or other brand smartphones with Qi wireless charging, such as Galaxy S23 Ultra, S23+, S23, Z Fold 4, Z Flip4, S22 series, Z Fold3 5G, Z Flip3 5G, S21 FE 5G, S21 series, Z Fold2, Note20 series, S20 series, Z Flip, Note10, Note10+, S10e, S10, S10+, Fold, S9, S9+, S8, S8+, S8 Active, S7, S7 edge, S7 Active, S6, S6 edge, S6 Active, S6 edge+, Note9, Note8, Note FE and Note5. Only available with certain Samsung Galaxy wearables such as Galaxy Buds2 Pro, Buds2, Buds Pro, Buds Live, Watch5, Watch 5 Pro, Watch4, Watch4 Classic, Watch3, Watch Active2, Watch Active, Gear Sport, Gear S3, Galaxy Watch and Galaxy Buds. If battery power is lower than 30% Wireless PowerShare may not function. May not work with certain accessories, covers, other brand devices or some Samsung wearables. During PowerShare, it may affect call reception or data services, depending on your network environment.
OS Android 13

One UI 5.1

Network and Connectivity
5G*, LTE**, Wi-Fi 6E***, Wi-Fi Direct Bluetooth® v 5.3
*5G services are only supported in 5G network enabled locations. Requires optimal 5G connection. Actual speed may vary depending on market, carrier, and user environment.

**Availability of LTE model varies by market and carrier.

*** Wi-Fi 6E network availability may vary by market, network provider and user environment. Requires optimal connection. Will require a Wi-Fi 6E router.

Security Samsung Knox, Samsung Knox Vault
Water Resistance IP68
* IP68 Rating: Conducted under lab test conditions. Water resistant in up to 1.5 meters of fresh water for up to 30 minutes and protected from dust, dirt, and sand. Rinse residue/dry after wet. Not advised for beach or pool use. Water and dust resistance of your device is not permanent and may diminish over time.

 

Tak Sabar dah tengok spec Samsung yang power ni? Jom Pre-order. Galaxy S23 pre-order bermula 2-23 Februari 2023. Dapatkan Galaxy S23 dan Galaxy S23+ daripada RM3,899 dan Galaxy S23 Ultra daripada RM5,699.

Tawaran eksklusif untuk pembelian di Samsung Experience Stores dan Samsung Authorized Partners Tawaran eksklusif untuk pembelian di laman web rasmi Samsung Malaysia

Samsung Malaysia sangat teruja untuk memberi ganjaran kepada pelanggannya yang membuat pre-order sekarang dengan hadiah eksklusif! Beli mana-mana model Galaxy S23 dan nikmati peningkatan Storan Berganda pada harga yang sama bernilai sehingga RM500 . Sebagai sebahagian daripada Eco-Promotion, dapatkan sehingga 30% diskaun pembelian dengan pembelian pada Aksesori Samsung, Tablet Galaxy, Jam Tangan Galaxy, Siri Galaxy Buds dan Samsung Care+ terpilih. Anda juga boleh menukar masuk peranti anda dan menerima rebat tambahan sehingga RM600 .

Mereka yang membuat pre-order di laman web rasmi Samsung Malaysia akan mendapat e-baucar RM400. Mereka yang membuat pre-order di Samsung Experience Stores dan Samsung Authorized Partners sebaliknya boleh mendapatkan Aksesori Samsung bernilai sehingga RM458 .

Jangan lupa juga untuk menebus RM200 Samsung e-Baucar korang ya!

Untuk mengetahui lebih lanjut tentang tawaran prapesanan, sila layari: https://www.samsung.com/my/offer/mobile/galaxy-preorder-2023/

- Advertisement -

Leave A Reply

Your email address will not be published.