Ultimate magazine theme for WordPress.

Kini Anda Boleh Menggunakan Akaun WhatsApp Yang Sama Pada Sehingga Empat Peranti!!

0

Kini anda boleh menggunakan akaun WhatsApp yang sama pada sehingga empat telefo

Anda tidak perlu risau tentang mempunyai satu akaun WhatsApp dan lebih daripada satu telefon, kerana kini anda boleh menggunakan akaun yang sama pada sehingga empat telefon pada masa yang sama.

“Mulai hari ini, anda boleh log masuk ke akaun WhatsApp yang sama pada sehingga empat telefon,” kata Mark Zuckerberg, mengumumkan ciri itu

Walaupun ciri itu telah lama tersedia, dikenali sebagai berbilang peranti, ia hanya membenarkan pengguna mengakses WhatsApp daripada penyemak imbas, komputer atau tablet Android bersama telefon utama mereka. Walaupun, kini pengguna boleh menggunakannya untuk log masuk ke telefon anda yang lain juga, tetapi tidak lebih daripada empat.

 

WhatsApp menerangkan ciri ini sebagai “Satu akaun WhatsApp, kini merentasi berbilang telefon,” yang sudah pun dilancarkan kepada pengguna di seluruh dunia dan akan tersedia untuk semua dalam beberapa minggu akan datang.

Walaupun ia akan membantu mereka yang menggunakan telefon berbeza dan mahukan akaun WhatsApp yang sama pada kesemuanya, WhatsApp melihat ini sebagai ciri yang berharga untuk perniagaan kecil, membolehkan berbilang pekerja menghantar dan menerima mesej daripada nombor perniagaan yang sama pada telefon yang berbeza.

Dengan kemas kini ini, mesej, sehingga setahun, akan disegerakkan merentasi telefon yang berbeza. Jadi, walaupun satu telefon anda dimatikan, anda masih boleh mengakses mesej anda pada telefon lain, kerana setiap telefon bersambung secara individu. Semua sembang, media dan panggilan anda akan disulitkan dari hujung ke hujung pada setiap telefon. Jika peranti utama anda kekal tidak aktif untuk masa yang lama, WhatsApp kami akan log keluar anda secara automatik daripada semua telefon pendamping.

Daripada memasukkan nombor telefon anda dan log masuk seperti biasa semasa persediaan, anda boleh mengetik pada ciri “pautan ke akaun sedia ada” baharu. Anda kemudian akan melihat kod QR yang boleh diimbas oleh telefon utama anda melalui pilihan “pautkan peranti” dalam tetapan, dan anda akan dilog masuk ke telefon kedua.

Ciri ini akan tersedia pada kedua-dua WhatsApp untuk Android dan iOS.

- Advertisement -

Leave A Reply

Your email address will not be published.