Ultimate magazine theme for WordPress.

Vivo Memperkenal Vivo V27 Berprestasi Tinggi dengan Kamera Tahap Perdana dan Reka Bentuk Bergaya

0

KUALA LUMPUR, 30 Mac 2023 – Vivo, sebuah syarikat teknologi antarabangsa terkemuka, telah memperkenalkan Vivo V27. Ia merupakan satu penambahan pakar potret tahap perdana terkini kepada siri V yang bergaya. Dilengkapi dengan Sistem Potret Cahaya Aura yang eksklusif, reka bentuk warna yang bergaya, cip 4nm berprestasi tinggi dan skrin melengkung 3D, vivo V27 adalah telefon pintar lengkap untuk pengguna yang ingin merakam setiap detik kehidupan mereka yang mengujakan.

Vivo V27 direka dengan mengambil kira gaya hidup bergaya penggunanya. Kamera perdana dengan Sistem Potret Cahaya Aura meningkatkan pengalaman fotografi melalui integrasi fotografi optik dan pengkomputeran. Telefon pintar ini turut dilengkapi dengan Video Malam Super dan Penstabil Imej Hibrid (OIS + EIS) yang membolehkan pengguna merakam video dengan butiran yang terang dan jelas dalam persekitaran yang gelap. Warna telefon pintar baharu ini lebih memukau dan menarik, dengan setiap satu menawarkan pengalaman visual yang berbeza dengan mempergunakan Kaca Zamrud dan Kaca AG Fluorit. Cip 4nm generasi baharu memacu prestasi berkuasa peranti dan meningkatkan pengalaman pengguna. Vivo V27 juga mempunyai skrin melengkung 3D 6.78” dan dilengkapi dengan hayat bateri yang tahan lama.

 

“Vivo sentiasa berusaha untuk membangunkan teknologi terkemuka seperti Sistem Potret Cahaya Aura dalam telefon pintarnya untuk meningkatkan prestasi dan pengalaman pengguna. vivo V27 terbaharu dilengkapi dengan kamera perdana, keupayaan video dan cip 4nm berprestasi tinggi yang akan membantu pengguna yang menjalani kehidupan sosial yang aktif merakam dan berkongsi detik istimewa,” kata Mike Xu, Ketua Pegawai Eksekutif Vivo Malaysia. “Telefon pintar siri V terkenal dengan keindahan estetiknya dan Vivo telah meneruskan inspirasi inovatif ini dengan menggunakan Kaca Zamrud dengan kesan perubahan warna dan Kaca AG Fluorit pada Vivo V27. Memandang ke hadapan, Vivo akan terus melangkaui sempadan dengan telefon pintarnya untuk memastikan pengguna menikmati pengalaman telefon pintar terbaik.”

Menangkap kenangan indah menggunakan teknologi kamera tahap-perdana

Pengguna dengan gaya hidup aktif memerlukan kamera dengan spesifikasi perkakas dan perisian yang hebat untuk membantu mereka menangkap setiap detik yang menarik. Sistem Potret Cahaya Aura menghasilkan potret malam semula jadi melalui kamera utama penderia-ultra di belakang, kesan pencahayaan lembut peringkat studio dan keupayaan mempertingkatkan potret. Menampilkan sensor Sony IMX766V peringkat perdana dengan algoritma Cahaya Aura dan Potret yang berfungsi seiringan, kamera berupaya menerangi wajah untuk potret yang hebat pada waktu malam.

Kamera belakang Vivo V27 dilengkapi dengan OIS, yang membolehkan pendedahan lebih lama dan meningkatkan kemasukan cahaya sehingga enam kali ganda untuk menghasilkan gambar yang lebih stabil dan berkualiti yang diambil dalam keadaan cahaya malap. Ciri Penglihatan Malam Ekstrem Masa Nyata yang tersedia dalam mod Malam membolehkan pengguna melihat kecerahan imej sambil melaraskan pendedahan dan kecerahan dalam mod pratonton, memberikan paparan masa nyata kecerahan imej sebelum mengambil gambar akhir. Algoritma RAWHDR yang dihasilkan Vivo sendiri menyediakan pelarasan warna yang lebih terperinci, memulihkan sorotan, warna dan kecerahan kandungan.

 

Capai video bercahaya malap lebih jelas dan rakam vlog seperti profesional

Vivo V27 menggabungkan dua fungsi video untuk hasil yang lebih baik – Video Malam Super dan Penstabil Imej Hibrid (OIS+EIS). Video Malam Super mengurangkan hingar dalam rakaman malam dan menjadikan video kelihatan lebih terang, manakala Penstabil Imej Hibrid (OIS + EIS) membuat pengiraan dan menstabil pergerakan sehingga 10,000 kali sesaat, memberikan pengguna rakaman yang lebih lancar, stabil dan jelas.

Ciri Vlog Movie Creator menawarkan pengalaman penciptaan video sehenti baharu, menyediakan 24 templat dengan kesan video yang pelbagai untuk menunjukkan kepada pengguna cara merakam objek, orang atau landskap, bersama-sama dengan panduan masa nyata untuk pergerakan kamera. Ia juga membolehkan pengguna mengedit video dengan lebih cekap dengan peluncur masa terbina di dalam, membolehkan pengguna memotong dan memadam segmen video yang tidak diingini dengan mudah. Vlog Movie juga dilengkapi dengan pengoptimuman potret untuk meningkatkan tekstur kulit, fokus, pencahayaan dan penstabilan untuk memastikan subjek dalam video kelihatan terbaik.

Jadilah unik dengan warna-warni dinamik

Vivo V27 hadir dengan tiga pilihan warna –Emerald Green,Flowing Gold dan Noble Black. Setiap warna mempunyai aliran reka bentuk yang menawan yang memberikan rupa dinamik, artistik, ringkas dan elegan.

EdisiEmerald Greenmenggunakan Kaca Zamrud dengan kesan perubahan warna di bawah cahaya UV. Ia menggabungkan 14 lapisan salutan gred-nano untuk meningkatkan kelicinan dan kejernihan kaca. Emerald Green memberikan penampilan yang menyegarkan sambil menunjukkan warna dinamiknya.

Edisi Noble Black menggunakan Kaca AG Fluorit tetapi dengan tekstur kilauan timbul pada permukaan yang menyerupai bintang di langit malam. Edisi Flowing Gold menggunakan teknologi Gradien Warna Titik Cahaya 3D untuk mencipta corak riak air yang memberikan telefon kesan visual 3D pada permukaan 2D.

 

Cip prestasi-tinggi melancarkan pertukaran aplikasi

Vivo V27 menampilkan pemproses canggih 4nm, penggunaan kuasa yang sangat rendah, kelajuan pemprosesan yang lebih tinggi dan peningkatan prestasi yang ketara berbanding generasi sebelumnya. Ia dilengkapi dengan Extended RAM 3.0 yang menyokong sehingga 8GB RAM maya, bekerjasama dengan cip 4nm untuk membantu pengguna bertukar aplikasi dengan lancar dan menyimpan data. Pengumpulan aplikasi dinamik, pemampatan data dan algoritma pengagregatan data dengan tepat memampatkan dan memproses data aplikasi di latar belakang, meningkatkan bilangan aplikasi terbuka aktif sambil mengurangkan penggunaan dan pemakaian sumber untuk memberikan pengalaman pengguna yang lebih lancar.

 

Visual skrin menakjubkan

Menampilkan skrin melengkung 3D 6.78”, vivo V27 memberikan pengalaman visual yang lebih mengasyikkan dan menarik dengan kadar segar semula 120 Hz, 1.07 bilion warna dan kecerahan dan kontras ultra tinggi. Skrin melengkung 3D menawarkan butiran terperinci, menawarkan pengguna pengalaman visual mengasyikkan seperti di pawagam. Vivo V27 ialah telefon pintar skrin melengkung paling nipis dan paling ringan dalam sejarah Vivo, dengan ketebalan 7.36mm dan berat 180g, memberikan genggaman telefon yang lebih selesa.

 

Hayat bateri lebih panjang memberi lebih kegembiraan

Vivo V27 dilengkapi bateri 4,600mAh (TYP), dan membolehkan kuasa pengecasan 66W dengan kecekapan penukaran tenaga puncak sehingga 97.5% menggunakan teknologi FlashCharge yang dibangunkan vivo sendiri. Disokong lagi dengan sistem penyejukan canggih, telefon boleh dicas hingga 50% dalam masa 19 minit sahaja semasa skrin dimatikan. Bateri ini membolehkan pengguna memainkan video, muzik, permainan atau semudah kekal berhubung secara berterusan untuk lebih lama, dan mempunyai jangka hayat dua kali ganda berbanding standard industri.

 

Harga dan ketersediaan

Vivo V27 boleh didapati dalam dua varian dan berharga RM1,799 untuk 8GB+256GB dan RM1,999 untuk 12GB+256GB. Pengguna boleh mendapatkannya di semua kedai konsep vivo, pengedar sah, E-Store rasmi vivo Malaysia dan kedai utama rasmi vivo Malaysia di Shopee, Lazada dan TikTok.

Dari 1 April hingga 1 May 2023, pelanggan yang membeli Vivo V27 layak mendapat hadiah percuma bernilai sehingga RM957, termasuk jaminan lanjutan 1 tahun, perlindungan skrin 1 tahun dan kotak hadiah eksklusif. Tambahan pula,  Vivo juga memberikan Diskaun Pendidikan bernilai RM50 untuk pembelian vivo V27 varian 12GB dengan menunjukkan kad pengenalan pendidikan/kerja mereka semasa membuat pembelian.

Bagi korang yang belum lagi tengok video review kitorg meh sini tengok power tak power Vivo V27 ni!

- Advertisement -

Leave A Reply

Your email address will not be published.