Ultimate magazine theme for WordPress.

OPPO Malaysia Melancarkan A38 Serbaharu dengan 33W SUPERVOOCTM, Bateri Besar 5000mAh dan Kamera AI 50MP

0

OPPO Malaysia teruja untuk memperkenalkan ahli terbaharu A Series – OPPO A38. Dikemas dengan ciri yang mengagumkan seperti pengecasan 33W SUPERVOOCTM, bateri kuasa besar 5000mAh, dan dijana oleh cipset MediaTek Helio G85, OPPO A38 direka untuk menyampaikan prestasi lancar dengan lancar dan hayat bateri yang berkekalan. Peranti ini mempunyai Kamera AI 50MP, Paparan Cahaya Matahari 90Hz yang menakjubkan, dan Mod Kelantangan Ultra yang mantap, semuanya digabungkan secara sinergi untuk menawarkan pengalaman pengguna yang luar biasa untuk aktiviti harian dan hiburan yang mantap. Ia sejajar dengan slogan OPPO A Series, “A-volution of Quality For All.”

OPPO A38 kekal dengan estetik reka bentuk ikonik OPPO dan menawan hati dengan warna-warna cerah dan tekstur yang indah. OPPO A38 didatangkan dalam dua warna bergaya, Glowing Gold dan Glowing Black. Kedua-dua model menggunakan teknik reka bentuk OPPO Glow eksklusif OPPO, yang memberikan penutup belakang telefon penampilan berkilauan halus, menghasilkan kemasan dwi matte yang tahan cap jari dengan butiran berkilauan.

Barisan ini juga mewarisi Reka Bentuk Retro Ultra-Slim ikonik yang sama seperti model terdahulu dalam siri OPPO A. Dengan Reka Bentuk Premium 2D, peranti ini selesa untuk dipegang dan mempunyai penampilan yang anggun dan ringan, hanya berukuran kira-kira 8.16mm ketebalan dan berat hanya kira-kira 190g. Selain itu, OPPO A38 menampilkan fungsi Buka Kunci Cap Jari Sisi, membolehkan buka kunci yang pantas dan lancar walaupun peranti dipegang dengan sebelah tangan.

Menangani kebimbangan pengguna mengenai hayat dan kapasiti bateri, OPPO A38 mempunyai bateri 5000mAh yang besar yang boleh dicas sehingga 100% dalam masa kira-kira 75 minit menggunakan 33W SUPERVOOCTM.

Pengecasan pantas selama 15 minit boleh memberi kuasa kepada 5.02 jam tontonan video YouTube dan juga 8.61 jam panggilan suara. Pada cas penuh, peranti masih mempunyai lebih daripada 20% baki hayat bateri walaupun selepas 12 jam bekerja dan aktiviti harian.

OPPO juga telah memperkenalkan satu siri teknologi eksklusif yang direka untuk meningkatkan keselamatan pengecasan dan kebolehpercayaan bateri. Perlindungan Pengecasan Sepanjang Hari menggunakan AI untuk mempelajari tabiat pengecasan pengguna dan menjadualkan pengecasan secara bijak, memastikan keselamatan dan kecekapan semasa tempoh pengecasan semalaman atau lanjutan.

Tambahan pula, Penjimatan Kuasa AI Sepanjang Hari menjamin sokongan selama 25 jam siap sedia sepanjang masa walaupun pada tahap bateri rendah sebanyak 5%.

Membaca atau melihat kandungan pada skrin dalam cahaya terang selalunya menjadi cabaran, tetapi OPPO A38 memperkenalkan Paparan Cahaya Matahari 90Hz serba baharu yang boleh mencapai sehingga 720 nits kecerahan dalam Mod Kecerahan Tinggi. Ini membolehkan pengguna melihat kandungan pada skrin dengan mudah tanpa memerlukan teduhan, walaupun dalam cahaya matahari langsung.

Selain itu, OPPO A38 menampilkan paparan HD+ 6.56-inci dengan kadar segar semula 90Hz dan gamut warna 96% DCI-P3, memberikan warna yang bertenaga serta visual yang licin.

OPPO A38 juga dilengkapi dengan Keselesaan Mata AI Sepanjang Hari, yang meminimumkan ketegangan mata, menjadikan tontonan selesa tanpa mengira masa skrin.

OPPO A38 dilengkapi dengan Kamera AI 50MP dan kamera bokeh 2MP, membolehkan pengguna menangkap imej yang jelas, semula jadi dan terang. Dengan sokongan binning piksel, empat piksel digabungkan untuk membentuk satu piksel yang lebih besar, mengekalkan lebih banyak butiran, walaupun dalam cahaya malap. Kedua-dua kamera ini juga berfungsi seiring dengan algoritma potret lanjutan OPPO untuk memberikan tompok cahaya bokeh yang mengagumkan di latar belakang dan menyerlahkan subjek dalam Mod Potret. Dengan kamera hadapan 5MP, OPPO A38 memberikan swafoto yang menakjubkan dan kualiti panggilan video yang dipertingkatkan. Dengan ciri Retouching Potret, pengguna mempunyai pilihan untuk melaraskan tahap pengindahan untuk mencapai kesan halus dan semula jadi pada kedua-dua kamera hadapan dan belakang.

Dikuasakan oleh platform MediaTek Helio G85, OPPO A38 memberikan prestasi yang lancar dan cekap. Dengan Enjin Pengkomputeran Dinamik proprietari OPPO, prestasi lancar OPPO A38 yang tahan lama telah disahkan melalui ujian Perlindungan Kefasihan 36 Bulan yang dijalankan di makmal OPPO, merekodkan purata kadar penuaan kurang daripada 10%, memastikan jangka hayat.

OPPO A38 dilengkapi dengan konfigurasi 4GB RAM+128GB ROM, dan teknologi Pengembangan RAM, membolehkan ia menukar ruang ROM percuma kepada sehingga 4GB RAM untuk memastikan telefon berjalan lancar semasa senario beban berat.

OPPO A38 memperkenalkan Mod Kelantangan Ultra, ciri perisian yang membantu menguatkan volum pembesar suara sebanyak 300%. Ini memastikan panggilan telefon mudah dan menonton video pendek, walaupun dalam persekitaran yang sibuk atau bising.

Direka bentuk dengan mengambil kira ketahanan, OPPO A38 mempunyai penarafan kalis debu dan kalis air IP54, dengan Kalis Air IPX4, menawarkan perlindungan terhadap percikan air atau persekitaran lembap. Untuk memastikan kualiti dan kebolehpercayaan yang terbaik, OPPO A38 telah lulus enam ujian utama, termasuk titisan fizikal, air, sinaran, kerosakan iklim, titisan kecil berulang dan ujian kestabilan isyarat.

OPPO A38 boleh didapati dalam warna Glowing Gold dan Glowing Black pada harga runcit yang disyorkan RM599. Pelanggan boleh membeli telefon pintar di kedai yang disenaraikan di bawah:

Kedai Fizikal

Kedai atas talian

1. My OPPO Space

2. OPPO Brand Store

3. OPPO Authorised Dealers

4. Chain Store Partners

5. Selected Telco Partners

1. OPPO Official Online Store

2. OPPO Authorised Online Store

3. E-comm partners

Untuk butiran lanjut, korang boleh layari https://www.oppo.com/my/smartphones/series-a/a38/.

 

- Advertisement -

Leave A Reply

Your email address will not be published.