Ultimate magazine theme for WordPress.

Qualcomm Mengumumkan Snapdragon Siri G – Portfolio Unggul Direka untuk Peranti Permainan Mudah Alih Generasi Seterusnya

0

Qualcomm Technologies, Inc. mengumumkan portfolio permainan mudah alih Siri Snapdragon® G yang baru, dibina untuk memenuhi prestasi dan ciri unik yang diperlukan oleh peranti permainan khusus. Snapdragon Siri G yang baru ini memberi peluang untuk bermain pelbagai permainan popular dan menawarkan pelbagai cara untuk bermain hampir semua jenis permainan, di mana sahaja.

  • Snapdragon G1 direka untuk menguatkuasa peranti permainan mudah alih tanpa kipas untuk permainan streaming, sama ada tempatan atau melalui awan. Snapdragon G1 memberi tumpuan kepada penyambungan tanpa kelewatan dan hayat bateri untuk pemain dapat menyiar permainan konsol dan PC kegemaran mereka dengan kualiti terbaik untuk tempoh yang lebih lama. Ahli pertama dalam keluarga Snapdragon G1 adalah Platform Snapdragon G1 Gen 1, yang mempunyai CPU Qualcomm® Kryo™ (8 Core) bersama dengan GPU Qualcomm® Adreno™ A11 untuk membolehkan peranti penyiaran permainan mudah alih berkualiti tinggi. 
  • Snapdragon G2 direka untuk membuka potensi permainan mudah alih dan awan yang lengkap, dengan pemproses yang sangat dioptimumkan dan teknologi 5G dan Wi-Fi 6/6E dari Qualcomm® FastConnect™ 6700 Mobile Connectivity System. Produk pertama dalam peringkat ini adalah Platform Snapdragon G2 Gen 1, yang menyampaikan tajuk permainan mudah alih dan awan yang berkualiti premium hampir di mana sahaja. Dengan CPU Kryo terkini (8Core), GPU Adreno A21 yang dioptimumkan untuk permainan dan Sistem Modem-RF Snapdragon X62 5G, platform ini membolehkan pemain meneroka segala permainan mudah alih dan awan tawarkan.
  • Snapdragon G3 adalah di peringkat mercu, direka untuk peminat dan prestasi yang menggunakan perkakasan terbaik daripada kebolehan permainan inovatif Qualcomm Technologies. Di bina atas maklum balas yang luar biasa daripada Razer Edge 5G yang dikuasakan oleh Snapdragon G3x Gen 1, peranti yang dibina menggunakan Snapdragon G3 memberi pengalaman permainan terbaik dalam pelbagai ekosistem permainan. Platform Snapdragon G3x Gen 2 merupakan produk terbaru dalam Siri G3 kelas peminat. Platform Snapdragon G3x Gen 2 mempunyai CPU Kryo (8 Core) dan GPU Adreno A32 yang menawarkan prestasi CPU 30% lebih cepat dan prestasi GPU 2 kali ganda lebih cepat berbanding pendahulunya. Platform terbaru ini membawa peningkatan prestasi generasi berganda bersama ciri-ciri permainan tinggi, termasuklah penjejakan sinar yang dikuatkan oleh perkakasan, resolusi permainan terbaik, pengikatan kanta XR, audio Bluetooth® premium dengan Suite Teknologi Snapdragon Sound™ dan kelajuan nirwayar yang paling responsif melalui Wi-Fi 7 High-Band Simultaneous (HBS) serta sub-6 dan mmWave 5G. 

Untuk membantu membawa lebih banyak peranti permainan khusus mercu ke pasaran dengan cepat dan mempercepat saluran rekabentuk pelanggan bagi generasi peranti permainan mudah alih seterusnya, Reka Bentuk Rujukan Permainan Mudah Alih Snapdragon G3x Gen 2 kini boleh didapati dan diuji pada OEM dan ODM terpilih. Pengumuman produk khusus pelanggan akan menyusul.

“Peranti permainan mudah alih khusus adalah cara terbaik untuk mengalami permainan mudah alih. Tetapi pemain mahu boleh bermain semua permainan kegemaran mereka di pelbagai peranti dan ekosistem, sama ada konsol, PC, atau di atas perkhidmatan awan,” kata Mithun Chandrasekhar, pengarah kanan pengurusan produk, Qualcomm Technologies, Inc. “Generasi baru peranti yang dikuasakan oleh Siri Snapdragon G akan menjadi tempat terbaik bagi pemain untuk bermain tajuk kegemaran mereka, menawarkan mereka keupayaan untuk memilih dari awan, konsol, Android, atau PC semasa dalam perjalanan.”

Untuk maklumat lanjut tentang teknologi dan pengalaman canggih yang dikuasakan oleh produk Snapdragon Siri G dengan layari: https://www.qualcomm.com/products/catalog/snapdragon-g-series-gaming-platforms

- Advertisement -

Leave A Reply

Your email address will not be published.