Ultimate magazine theme for WordPress.

WhatsApp Business – Mampu Akses Lebih 10 Peranti Dengan Perkhidmatan Berbayar

0

Salam Ombak Rindu, sebelum ini ada cerita dimana WhatsApp bakal menghadirkan satu pelan langganan berbayar dimana ciri utamanya adalah dengan hanya menggunakan satu nombor akan tetapi ia boleh diakses kepada lebih 10 peranti.

WHATSAPP PREMIUM

Soalan Yang Selalu Ditanya Jawapan
Nama Ciri? WhatsApp Premium
Status? Bawah Pembangunan (Under development)
Ketersediaan? WhatsApp Sedang Berusaha Untuk Membawa Pelan Berbayar Ini Pada Akaun Perniagaan Dalam Kemas Kini Aplikasi Yang Akan Datang.
Saya Sudah Install Kemas Kini Terbaru Tetapi Masih Tidak Boleh Melanggan WhatsApp Premium. Kenapa? WhatsApp Premium Sedang Membangun, Jadi Ia Masih Belum Bersedia Untuk Dilancarkan Kepada Pengguna. Tetapi Anda Boleh Menemui Pratonton Dalam Artikel WABetaInfo
Sudah Boleh Di Muat Turun? Ya, Ia Sudah Boleh Dimuat Turun KemasKini Ini

Info yang didapati daripada WABetaInfo ini sepertinya menunjukkan bahawa WhatsApp mempunyai pautan khas iaitu wa.ma/<nama id perniagaan> yang kegunaan nya untuk memudahkan perusaha berkongsi nombor & butir perniagaan dengan cara yang lebih efektif.

Ciri ini adalah sebahagian daripada WhatsApp Premium yang bakal diperkenalkan kelak. Pelan berbayar WhatsApp Premium ini hanya terhad kepada WhatsApp Business sahaja. Akan tetapi, apa yang akan terjadi kepada pautan wa.me/<nama id perniagaan> yang sudah didaftarkan sebelum ini, min masih tidak pasti mengenainya, adakah ia akan kekal atau kita perlu buat pautan URL semula. Dan satu lagi yang min belum pasti adalah bila ia bakal diperkenalkan. Mungkin dalam masa yang terdekat ini. Sama-sama kita nantikan, Sampai berjumpa lagi, Assalamualaikum. Chow !

- Advertisement -

Leave A Reply

Your email address will not be published.