Ultimate magazine theme for WordPress.

WhatsApp Sedang Develop Sistem Poll Yang Fungsinya Seperti Di Facebook & Twitter

0

Salam Sayang Sesama Insan, Kita ni kalau dalam hidup antara perkara yang sukar adalah membuat pilihan. Sekarang ini, WhatsApp tengah develop sistem Poll yang boleh didapati dalam WhatsApp Group. Kalau dekat Facebook atau Twitter, diorang minta mengundi kita boleh ignore lagi. Tapi kalau dalam Group WhatsApp Family macam mana nak elak? kena jawab jugak. Haha

Jadi WhatsApp sekarang tengah menguji sistem Poll yang sama fungsinya seperti Poll di Facebook dan Twitter, Akan tetapi sistem ini nampaknya diuji hanya di IOS, untuk Android masih belum ada khabar berita. WhatsApp pun dah pandai pilih kasih tau.

So untuk ciri ini, Korang dibenarkan untuk letak 12 pilihan soalan dan pendapat. Selepas itu undian dilakukan oleh ahli-ahli di dalam Group WhatsApp. Pada pendapat korang menarik tak kehadiran Poll didalam aplikasi WhatsApp? Pada min, min jarang jawab kalau orang suruh mengundi, lain lah kalau orang suruh mengundi berapa RM nak transfer masuk dalam akaun min. Confirm min pilih paling tinggi. haha Berjumpa lagi geng, Assalamualaikum. Chow !

 

 

 

Sumber Gambar :

www.wabetainfo.com

https://medium.com/@designbyshabana/whatsapp-new-feature-polling-6eff77093456

www.cnet.com

- Advertisement -

Leave A Reply

Your email address will not be published.